Memastikan lawatan selamat dan menyeronokkan ke Malaysia dengan aplikasi My Tourist Assist.

Malaysia menikmati menjadi tuan rumah untuk berjuta-juta pelancong setiap tahun. Ia merupakan salah satu daripada negara-negara yang paling kerap dilawati di dunia.

Pelancong menggangap Malaysia sebagai tempat selamat untuk dikunjungi, dan kualiti infrastruktur membolehkan pelancong untuk melancong dan kekal berhubung dengan orang tersayang 24x7. Kadar jenayah di Malaysia adalah rendah dan perkhidmatan penjagaan perubatan yang sangat baik. Walaubagaimanapun, masih perlu mengambil langkah berjaga-jaga semasa melancong di Malaysia kerana cuaca dan keadaan jalan raya seperti monsun akhir tahun yang boleh menyebabkan banjir dan keadaan tanah yang buruk. Oleh kerana alam semulajadi adalah salah satu tarikan bagi pelancong di Malaysia dan secara semulajadi menarik, ia juga mempunyai banyak bahaya alam. Oleh itu, penting bagi pelawat untuk bersedia, dan menyedari bahaya yang mungkin, dan mengetahui cara bertindak balas, atau sebaik- baiknya elakkan situasi sukar.

Bagi pelancong yang ingin melawat kawasan pedalaman Malaysia, adalah penting bagi seseorang mengetahui rancangan perjalanan anda. Anda digalakkan untuk meninggalkan rancangan perjalanan anda dengan seseorang atau dengan kami dengan memuat turun aplikasi ini. Dalam menggunakan telefon pintar anda, perjalanan anda boleh menjadi lebih selamat kerana ia boleh melindungi anda dari situasi yang tidak terduga dan sebarang kemalangan yang berpontensi. Oleh itu, kami telah membangunkan aplikasi bersepadu dengan sokongan Kementerian Pelancongan Malaysia iaitu My Tourist Assist yang mempunyai pelbagai ciri.

Penggunaan meluas teknologi telefon pintar juga dapat membantu menjadikan perjalanan anda lebih selamat. Telefon pintar juga boleh melindungi anda dari situasi yang tidak dijangka dan juga dari sebarang kemalangan atau insiden yang berpontensi. Teknologi dalam telefon pintar hari ini seperti teknologi lokasi, dan ciri-ciri pengaktifan suara menyediakan keupayaan tanpa had dalam membuat perjalanan anda menjadi selamat dan terjamin.

Oleh itu, dalam memanfaatkan teknologi ini dari telefon pintar, kami telah membangunkan aplikasi bersepadu dengan sokongan Kementerian Pelancongan Malaysia, yang dinamakan My Tourist Assist, ia adalah aplikasi untuk menambah keselamatan perjalanan anda ke Malaysia. My Tourist Assist mempunyai banyak ciri-ciri yang berbeza.

My Tourist Assist menawarkan pelbagai fungsi termasuk butang SOS, amaran kecemasan untuk ahli keluarga, dan akses kepada semua perkhidmatan kecemasan di Malaysia.

Perkhidmatan kami

Balai polis

My Tourist Assist menyediakan butiran lokasi dan navigasi ke balai polis yang terdekat dari lokasi semasa anda.

Hospital

My Tourist Assist menyediakan butiran lokasi dan navigasi ke hospital dan pusat perubatan yang terdekat dari lokasi semasa anda.

ATM

My Tourist Assist menyediakan butiran lokasi dan navigasi ke ATM dari lokasi semasa anda.

Kedutaan

My Tourist Assist menyediakan butiran lokasi dan navigasi ke kedutaan yang terdekat dari lokasi semasa anda.

Farmasi

My Tourist Assist menyediakan butiran lokasi dan navigasi ke farmasi yang terdekat dari lokasi semasa anda.

Stesen Kereta Api

My Tourist Assist menyediakan butiran lokasi dan navigasi ke stesen kereta api yang terdekat dari lokasi semasa anda.

Stesen Pam Minyak

My Tourist Assist menyediakan butiran lokasi dan navigasi ke stesen pam minyak yang terdekat dari lokasi semasa anda dan menyediakan peta navigasi memandu ke stesen pam minyak terpilih.

SOS

My Tourist Assist di telefon anda membolehkan anda menikmati penggembaraan anda, selamat dalam pengetahuan yang membantu tetapi tekan butang (SOS).

MyTEEvac

Memberi perlindungan 24-jam terhadap risiko kecederaan tubuh badan yang disebabkan semata-mata dan secara langsung dengan cara tidak sengaja yang mengakibatkan kematian atau hilang upaya kekal hidup orang yang diinsuranskan. Termasuk pemindahan perubatan dan penghantaran pulang.